Karakteristieke Twentse woonboerderij in Saksische stijl

Beekzijdeweg 31, Vasse
7661 RV Vasse   |   -
Omschrijving

Landelijk gelegen, in Vasse, de parel van Twente, nabij natuurgebied Het Springendal alsmede het pittoreske stadje Ootmarsum is Erve Ensink gelegen.

Deze karakteristieke Twentse woonboerderij in Saksische stijl heeft een zeer rijke historie. De huidige boerderij is gebouwd omstreeks 1890 maar in 1563 wordt Erve Ensink reeds genoemd terwijl in 1368 al melding wordt gemaakt van het erf Enggesing in de Hof van Ootmarsum.

Dit gemeentelijk monument is gelegen op een perceel van 6.474 m2 met vrij uitzicht over de landerijen, omgeven door robuuste eiken bomen, keurige beplanting en fraaie gazons.

In 2000 is de hoofdboerderij gerestaureerd waarbij de buitenzijde geheel intact is gebleven terwijl het interieur is aangepast naar moderne maatstaven en van alle gemakken voorzien. Karakteristieke elementen zoals authentieke stalraampjes en de opvallende bloktand versiering van de bovenkamer zijn behouden gebleven waardoor de boerderij van architectuurhistorisch belang is als voorbeeld van een typisch Twentse boerderij.

In 2015 is de woonboerderij verder aangepast waarbij een gastenverblijf is gecreëerd.

De boerderij bestaat uit de hoofdboerderij (297m2, 8 kamers), het gastenverblijf (124 m2, 5 kamers) en de bovenkamer (50 m2, 5 kamers), alle op de begane grond.

De zolder is een ruime open ruimte met authentieke elementen zoals rustieke balken en een bakstenen schoorsteen.

Verder bevinden zich op het erf een royale schuur (880 m2) en een overkapping boven zeer ruim terras met open haard en vlonder aan een speelse, grote vijver.

Aan weerszijden van de baanders zijn bloembakken van Bentheimer steen geplaatst en aan de voorzijde staat een waterput van Bentheimer steen.

Begane grond

Indeling hoofdboerderij

Royale entree, hal met werkkast en toilet met wandcloset, urinoir en fonteintje. In het toilet is het originele oude gebint zichtbaar. Bij binnenkomst vanuit de hal naar de living is nog de originele waterpomp gesitueerd. Deze zeer royale living is voorzien van de centraal gelegen originele open haardpartij v.v. antieke tegeltjes met aan de andere kant van het rookkanaal een houtkachel. Aangrenzend bevindt zich de zongerichte tuinkamer met baander (soort portaal vóór de poortachtige hoofdtoegang naar de vroegere deel).

Vanuit de living is de woonkeuken met potkachel toegankelijk, welke een prachtig vrij uitzicht biedt over de landerijen. Tevens zijn vanuit de living de beide badkamers toegankelijk: badkamer met staand toilet, inloopdouche, wastafelmeubel en spiegelkast, doorgang naar ruime slaapkamer. Tweede badkamer met staand toilet, wastafelmeubel en spiegelkast, inloopdouche. Ook hier zit het oude gebint in het zicht.

De meeste ruimtes in dit gedeelte van het object zijn uitgerust met vloerverwarming.

Verder is opvallend dat alle eiken binnendeuren handmatig zijn gemaakt en dat het hang- en sluitwerk van smeedwerk is.

Indeling bovenkamer

De bovenkamer is nog in originele staat en beslaat momenteel 2 kamers, 2 slaapkamers en een trappenhuis naar de kelder en zolder.

Indeling appartement

Entree in keuken met inbouwkeuken en doorgang naar de bijkeuken met witgoedaansluiting, cv-opstelling, toilet en inbouwkast, royale woonkamer met eveneens een onderschoer. Vanuit de aan de woonkamer grenzende badkamer, welke is uitgerust met inloopdouche, toilet en wastafel is de slaapkamer bereikbaar.
Het gehele gastenverblijf is voorzien van vloerverwarming.

Eerste verdieping

De eerste verdieping is een ruime open ruimte met authentieke elementen zoals rustieke balken en een bakstenen schoorsteen.

Kenmerken
Type woning Woonboerderij
Bouwjaar 1890
Aantal kamers 18
Aantal slaapkamers 4
Perceelgrootte 6474 m2
Woonoppervlakte 471 m2
Inhoud 2434 m3
Aanvaarding in overleg
Bijzonderheden

Deze Twentse woonboerderij omringd door het fraaie Twentse landschap biedt naast een geweldig woongenot met volop privacy, diverse mogelijkheden zoals het geven van workshops zowel binnen als buiten, kantoor aan huis, inwoning, gastenverblijf, inwoning, bed & breakfast, boerderijlodges, het bieden van mantelzorg.

Het gezellige stadje Ootmarsum met voorzieningen op het gebied van kunst, cultuur en middenstand is gelegen op slechts enkele kilometers afstand.

Rondom de woning ligt een prachtige tuin met grote gazons, meerdere terrassen en een prachtig speelse vijverpartij met overdekt terras.

Ook als de weersomstandigheden wat minder zijn, kan men het door middel van een kachel behaaglijk maken en vlop genieten van de prachtige tuin en landerijen.

De tuin is voorzien van een automatische beregeningsinstallatie. De voorzijde is nog omgeven door het eeuwenoude erfbos.

 

Lokatie
0
Verkocht
Type woningWoonboerderij
Bouwjaar1890
Perceelgrootte6474 m2
Inhoud2434 m3
Vraagprijs-

terug naar aanbod
  • Bouwjaar1890
  • Perceelgrootte6474 m2
  • Inhoud2434 m3
  • Vraagprijs-